TOEN IK NOG MESSIAS WAS

23949435_10207772095580419_725360714_o.j

Toen ik nog Messias was vertelt het verhaal van een jonge vrouw met schizofrenie. In haar psychoses, thuis of tijdens opname, houdt ze een dagboek bij. Het vormt een directe neerslag van de strubbelingen in haar hoofd en van haar kijk op de wereld.


“De letters vliegen door de kamer en verworden tot ongenuanceerd gebrabbel. Woordsalade. Ik pluk ze uit de lucht en eet ze op. En zo schrijf ik een boek in mijn buik.”


Dagboekfragmenten vormen, samen met blogs en het lied Tweewerf, de voorstelling Toen ik nog Messias was.

Tekst : Kris Vesseur // Spel : Marjolein Inklaar, Barbara de Jong, Kris Vesseur 

Muziek : Kris Vesseur // Regie : Marian Vesseur // Met dank aan: Hans Vesseur

In 2018 maakten twee theatergroepen uit Assen allebei een voorstelling over psychische kwetsbaarheid. Toen ik nog Messias was vertelt het verhaal van een jonge vrouw met schizofrenie. Hugo vertelt het verhaal van haar vader.

Dankzij subsidie van de Stichting Vrienden van GGZ Drenthe is het mogelijk om Toen ik nog Messias was en Hugo te registreren. Wij hopen met deze voorstellingen op film een breed publiek bereiken, om zo het stigma rondom psychiatrische ziekten te helpen doorbreken.   

De filmopnames waren op vrijdag 26 april 2019 in de benedenzaal van Vrijdag Podium in Groningen. Publiek kon de opnames bijwonen.  

De films  gingen op donderdag 6 juni 2019 in premiere in de nieuwe Kolk in Assen. De voorstellingen zijn te bestellen op (dubbel)DVD.